Požar u londonskom soliteru izbio u frižideru

Svetske vesti - Petak 23.06.2017 - 12:56

Požar u londonskom soliteru Grenfel Tauer je izazvala vatra koja je izbila u frižideru, a spoljne fasade su pale na testu bezbednosti, saopštila je policija, a preneo BBC.

Spoljne fasade pale na testu bezbednosti FOTO: AP Spoljne fasade pale na testu bezbednosti FOTO: AP

U ponedeljak je saopšteno da je broj poginulih i nestalih u požaru porastao na 79, a britanska premijerka Tereza Mej se izvinila porodicama žrtava zbog načina na koji su vlasti reagovale u pružanju pomoći.

Mej je dodala da oko 600 zgrada u Engleskoj ima sličnu visoko zapaljivu spoljnu oblogu fasade kao soliter Grenfel.

"Sada imamo dokaz stručnjaka da vatra nije namerno izazvana", izjavila je predstavnik policije, detektiv Fiona Mekormak.

Model frižidera "Hotpoint" FF175BP, prema njenim rečima, nije bio povučen sa tržišta i proizvođač vrši dalje testove, navodi Rojters.

Kako je navedeno, izolacija i pločice korišćene u oblozi zgrade nisu prošle testove, pošto se pokazalo da se vatra brzo proširila.

Policija razmatra da, zbog velikog broja mrtvih, među moguće krivične prekršaje koji su počinjeni, uključi i ubistvo, rekla je Mekormak.

Govoreći o dosad potvrđenih 79 žrtava požara, ona je dodala: "Strahujem da ih je više".

Danas, RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: