Preživela pad aviona, pa našla pomoć

Svetske vesti - Subota 03.01.2015 - 10:45

Sedmogodišnja devojčica preživela je pad aviona u kome je poginulo četvoro ljudi i u dezorjentisanom stanju odšetala od olupine i prijavila nesreću jednom lokalnom žitelju, saopštile su vlasti američke države Kentaki.

Mesto udesa Google maps Mesto udesa Google maps

Mali avion "pajper PA-34" prijavio je problem sa motorom i izgubio kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad jugozapadnog dela Kentakija oko 17 sati i 55 minuta po lokalnom vremenu, saopštila je Američka vazduhoplovna administracija (FAA), a preneo AP.

Oko pola sata kasnije, jedan od stanovnika okruga Lajon pozvao je policiju i rekao da je sedmogodišnja devojčica došla do njegove kuće i rekla da je doživela avionsku nesreću, rekao je poručnik Din Piterson iz policije Kentakija, koji je to što je preživela nazvao "čudom".

Leri Vilkin (71) je gledao vesti, kada je čuo da neko kuca na njegova vrata.

- Devojčica je bila na mojim vratima. Prilično je gadno krvarila. Noge su joj bile krvave, kao i lice. Bila je bosa, ostala je samo jedna čarapica na njenim nogama- rekao je Vilkin.

Pozvao je policiju i pokušao da sanira rane koliko je god mogao, dok ne dođe Hitna pomoć.

- Rekla mi je da su njeni roditelji mrtvi, i da je bila u avionskoj nesreći. Rekla je i da se avion prevrnuo. Pitala je da li sme da ostane ovde - ispričao je starac, koji je bio zadivljen hrabrošću male devojčice koja je prežive nemoguće.

U udesu su poginuli oba njena roditelja, njena dve godine starija sestra Pajper, kao i četrnaestogodišnja rođaka.

Devojčica je prebačena u bolnicu i njene povrede nisu opasne po život, dodao je Piterson.

Dva sata kasnije policija je pronašla mesto pada aviona na šumskom području blizu jezera Kentaki, kao i četiri tela - pilota i troje putnika.

FAA je saopštila da je avion poleteo sa aerodroma Talahasi na Floridi, a da je njegova destinacija bio Maunt Vernon u Iliniosu. U toku je istraga o uzrocima nesreće.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: