Preživeo napad ajkule!

Svetske vesti - Nedelja 19.07.2015 - 20:52

Usred takmičenja u jahanju na talasima u Južnoj Africi, ajkule je napale australijskog surfera, trostrukog svetskog šampiona Mika Feninga.

umesto da on napadne talas ajkula napala njega FOTO: Youtube screenshot umesto da on napadne talas ajkula napala njega FOTO: Youtube screenshot
 
Srećom, izvukao se bez povreda
 
Surferi znaju da se bave opasnim poslom. Ne samo zbog talasa već i zbog grabljivica koje žive u vodi.
 
Mik Fening imao je ludu sreću tokom današnjeg takmičenja u Zalivu Džefriz, u Južnoj Africi. Dok se u finalu "J-Bay Open"-a pripremao za "napad" na talas, njega je napala ajkula. 
 
Uspeo je nekako da se izvuče, čak je u jednom trenutku izgledalo kao da je naskočio na ajkulu, maltene kao na dasku za surf. 
 
"Ležao sam tamo čekajući talas i osetio da je nešto zapelo za uže kojim mi je noga bila vezana za dasku. Instinktivno sam se izmakao, ali je nastavila da juriša ka mojoj dasci, a ja sam se ritao pokušavajući da je šutnem i vrištao. Video sam samo peraje. Čekao sam da osetim zube, uspeo sam da je udarim šakom po leđima“, prepričao je Fening detalje napada kanalu Foks sports. 
 
U pomoć su mu najbrže što su mogli pristigli i spasilački čamci i skuteri. Takmičenje je istog trenutka prekinuto, a najvažnije je da braniocu titule iz Australije nije ništa. 
 
Prošao je bez ijedne ogrebotine.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: