Primirje u Gazi

Svetske vesti - Subota 26.07.2014 - 15:33

Humanitarni prekid vatre između Izreala i Hamasa u pojasu Gaze stupio je na snagu u subotu u 7h ujutru i trajaće 12 sati.

(Foto: morallowground.com) (Foto: morallowground.com)
Širom Gaze se izvlače tela žrtava iz ruševina, dok je u Parizu održan sastanak šefova diplomatija više zemalja u nastojanju da se diplomatskim naporima dođe do trajnog primirja.
 
Najviši diplomatski zvaničnici iz SAD, Evrope i Bliskog istoka su na sastanku u Parizu pozvali na produženje 12-časovnog primirja izmedju Izraela i Hamasa koje je trenutno na snazi u pojasu Gaze. 
 
- Tela najmanje 76 Palestinaca izvučena su iz ruševina širom Gaze čime je broj žrtava od početka izraelske ofanzive 8. jula povećan na 967 - saopštila je služba hitne pomoći. 
 
Tela su dopremljena u bolnice u severnom, centralniom i južnom delu Gaze, a očekuje se da broj poginulih u ruševimana još poraste. 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: