Prorusi napali Marijupolj

Svetske vesti - Subota 24.01.2015 - 09:49

Desetak osoba je poginulo u velikom raketnom napadu proruskih separatista na grad Marijupolj na jugoistoku Ukrajine, javljaju svetski mediji.

Gori jugoistok Ukrajine Gori jugoistok Ukrajine

Agencija Frans pres piše da su su subotu ispaljene ogromne količine raketa iz sistema “Grad”, koje su pogodile gusto naseljeni deo grada.

Skaj njuz prenosi izveštaje lokalne policije da su pobunjenici pogodili pijacu i da je u tom napadu poginulo najmanje deset osoba.

Za sada nepoznati broj osoba je teže i lakše ranjen, a ovaj napad dolazi svega dan posle najave predsednika samoproglašene DNR Aleksandra Zaharčenka da će proruski orijetisani borci pojačati ofanzivu.

Sukobi ukrajinskih i proruskih snaga u Marijupolju počeli su 7. maja prošle godine. Vladine snage su posle višemesečnih borbi uspele da potisnu pobunjenike, ali su oni od početka godine pojačali svoje aktivnosti.  
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: