Protest zbog “Monstruma”

Svetske vesti - Petak 04.07.2014 - 14:56

U Skoplju će biti održan protest zbog šestorice Albanaca osuđenih na doživotnu kaznu zatvora za ubistvo petorice mladih Makedonaca u Smilkovcu, nadomak Skoplja 2012. godine.

Albanci protestuju u Skoplju Albanci protestuju u Skoplju
Poziv na protest je upućen preko društvenih mreža u organizaciji, kako se navodi, aktivista za ljudska prava i članova porodica šestorice Albanaca osuđenih na doživotnu robiju.
 
“Organizujemo protest protiv montiranih procesa, nepravde, nekaženjenih ubistava, maltretiranja porodica, etničke i verske mržnje. Ljudi, ovo nije samo protest već nacionalna obaveza. Ukoliko ne intervenišemo danas kada je nepravda dostigla vrhunac, neka se kukavicama zatre seme”, piše u pozivu na protest.
 
Protest će biti održan nakon džume namaza, glavne molitve u džamijama petkom.
 
U tekstu poziva na protest se kaže da je podrška došla iz mnogih udruženjam i društava za zaštitu ljudskih prava, albanskih organizacija u dijaspori i javnih ličnosti.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: