Protest zbog ubistva beskućnika

Svetske vesti - Sreda 04.03.2015 - 16:10

Nekoliko desetina ljudi izašlo je na ulice Los Anđelesa zbog ubistva beskućnika kojeg su policajci ubili jer je jednom od njih pokušao da otme pištolj.

Cveće i sveće na mestu ubistva Robineta. Foto: Beta/AP Cveće i sveće na mestu ubistva Robineta. Foto: Beta/AP

Demonstranti su se okupili ispred sedišta policije Los Anđelesa protestujući zbog ubistva koje se desilo u nedelju i koje je najnovije u nizu ubistava Afroamerikanaca za koje je odgovorna policija.

List Los Anđeles tajms je, pozivajući se na policijske izveštaje, naveo da je ubijen 39-godišnji Carli Satarmina Robinet, koji je bio osuđen zbog oružane pljačke pre 15 godina, prenela je agencija AFP.

Bio je uhvaćen sa 33.500 američkih dolara dok je nameravao da pobegne iz banke koju je opljačkao, a kasnije je vlastima rekao da je tim parama nameravao da plati časove glume u pozoristu Beverli Hils, navodi list.

Oslobođen je u maju prošle godine, javlja LA tajms.

Ubijen je posle koškanja sa policijom u gradskoj oblasti koju naseljavaju beskućnici, Skid Rou, a lokalno je bio poznat pod nadimkom "Afrika".

Šef policije Los Anđelesa Čarli Bek, rekao je da je žrtva pokušala da otme pištolj jednom od četvorice policajaca koji su pokušavali da ga obuzdaju.

Na društvenim mrežama je objavljen snimak ubistva što je pokrenulo kritike na račun taktike policajaca.

- Hej, hej, ho, ho šef Bek mora da ide - uzvikivali su demonstranti ispred zgrade policije.

Stiv Diaz, član grupe Akcione mreže Los Anđelesa, pozvao je policijsku komisiju da procesuira policajce koji su bili uključeni u ubistvo.

Portparol isledničke kancelarije okruga Los Anđeles odbio je da objavi identitet žrtve i rekao je da je samo rodbina obaveštena.

On je dodao da će više detalja o uzroku smrti biti poznato nakon autopsije.

B92, TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: