Prva žrtva ebole u Evropi

Svetske vesti - Utorak 12.08.2014 - 13:40

Španski misionar, koji je inficiran smrtonosnim virusom ebole u Liberiji i prebačen na lečenje u Španiju, preminuo je danas u bolnici u Madridu.

Ebola došla i u Evropu Ebola došla i u Evropu

To je saopštila portparolka zdravstvene službe Madrada.

Španski sveštenik Migel Pahares (75) prebačen je 7. avgusta Erbasom A310 u vazduhoplovnu vojnu bazu Torehon u Madridu zajedno sa španskom časnom sestrom Hulianom Bonoha Bohe, koja je zajedno sa sveštenikom Migelom Paharesom radila u bolnici Seint Džozef u prestonici Liberije Monrovi.

Ona nije bila pozitivna na test ebole, ali je ipak biti izolovana u bolnici gde joj je pružen odredjeni tretman.

Španski sveštenik i časna sestra su odveženi u madridsku bolnicu Karlos III, koja je specijalizovana za tropske bolesti.

Sveštenik Parahes je jedan od tri misionara inficirana virusom ebole koji su bili u izolaciji u bolnici San Hose de Monrovija.

Oni su pripadnici katoličke humanitarne organizacije koja ima bolnice širom sveta.

Druga dva inficirana misionara su Šantal Paskalin Mutvamene iz Konga i Pasijensija Melgar iz Ekvatorijalne Gvineje.

Testirana su još tri misionara, ali su njihovi rezultati bili negativni.

Prema poslednjim podacima SZO, od ebole su umrle 1.013 osoba od 1.848 inficiranih u Gvineji, Sijera Leoneu i Liberiji. Od 9. avgusta registrovana su 52 nova smrtna slučaja - 29 u Liberiji.

OK Radio, B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: