Pucnjava u centru Barselone

Svetske vesti - Utorak 28.07.2015 - 20:03

Ubijen je jedan dvojice napadača u pucnjavi u glavnoj turističkoj ulici Barselone La Rambli, prenosi "Raša tudej". Motivi za napad i dalje nisu poznati.

jedan od dvojice napadaca ubijen FOTO: Beta/A.P. jedan od dvojice napadaca ubijen FOTO: Beta/A.P.
Policija istražuje da li je napadač, koji je pucao na dvojicu muškaraca, ranivši jednog od njih, delovao sam ili je imao pomagača, preneo je list "Mundo", dok "Pais" piše da policajci tragaju za više osumnjičenih.
 
U pucnjavi ispred hotela "Silken", koji se nalazi u ulici Pintor Fortuni odmah do Ramblasa, pogođen je jedan muškarac, koji je zatim sa još jednim utrčao u taj hotel. 
 
Tu su naleteli na staklo, pri čemu je drugi muškarac zadobio posekotine, a zatim su istrčali iz hotela kroz zadnji izlaz, koji gleda na ulicu Karme, piše "Mundo". 
 
Kako javlja "La Vangardija", najmanje jedna osoba je zadobila "teške povrede". "El Pais" ističe da je jedna osoba teško povređena, dok je druga zadobila povrede od noža. 
 
Muškarac sa ranom od metka se zatim sakrio u prodavnicu odeće, u ulici Karme broj 18, dok se čovek povređen od stakla sakrio u ulazu broj 21.
 
Obojica su nešto kasnije prebačeni u bolnicu, a policija je zatvorila prodavnicu odeće. 
 
Policija još traga za napadačem koji je pucao na dvojicu ljudi, a posebno se nadziru hotel "Silken" i okolne ulice. 
 
Prema preliminarnim informacijama, pucnjavi je prethodio pokušaj pljačke jednog stranog turiste. Taj incident su uočili policajci i prišli pljačkašu i žrtvi, ali je tada došlo do razmene vatre. 
 
Pljačkaš se zatim dao u beg, da bi pored obližnjeg hotela Silken, u ulici Pintor Fortuni, ponovo došlo do pucnjave. 
 
Osim toga, "El Pais" ističe da se drugi sakrio u obližnjem supermarketu, kao i da policija proverava snimke sigurnosne kamere hotela koji se nalazi u blizini kako bi saznala nešto više o napadaču. 
 
Policija je zbog pucnjave zatvorila jednu prodavnicu odeće na La Rambli.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: