Pucnjava uprkos prekidu vatre

Svetske vesti - Utorak 24.06.2014 - 10:11

Ukrajinske vladine snage optužile su proruske snage za pucnjavu na ukrajinske vojne kontrolne punktove u više delova na istoku zemlje, uprkos prekidu vatre.

Antivladini pucali na vladine snage bezbednosti Antivladini pucali na vladine snage bezbednosti
Tokom tih incidenata u ponedeljak nije bilo ozbiljnijih sukoba, niti žrtava na ukrajinskoj strani, koja je do 27. juna objavila prekid vatre.
 
Portparol kijevske vlade zadužen za "antiterorističku operaciju" Vladislav Seleznjov objavio je na Fejsbuku da proruske snage "ne prestaju da pucaju na pozicije ukrajinskih snaga".
 
On je dodao da ukrajinske snage nisu pokrenule vojnu akciju u skladu sa prekidom vatre koji je u petak objavio ukrajinski predsednik Petro Porošenko. 
 
Porošenko je sinoć obavestio u telefonskom razgovoru nemačku kancelarku Angelu Merkel da, bez obzira što su ukrajinski vojnici obustavili paljbu prema njegovom mirovnom planu, proruske snage na istoku Ukrajine to nisu učinile i nastavljaju sa pucanjem po punktovima i pozicijama vojske. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: