Putin i Porošenko prvi put zvanično razgovarali

Svetske vesti - Sreda 27.08.2014 - 00:06

Predsednik Rusije i predsednik Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko održali su prvi bilateralni sastanak u Minsku, u Belorusiji.

Sa prvog nezvaničnog sastanka u Francuskoj Sa prvog nezvaničnog sastanka u Francuskoj
Detalji sastanka i dalj nisu poznati. Razgovor je trajao skoro dva sata.
 
Ukrajinskoj ICTV šef ukrajinske diplomatije Pavel Klimkin izjavio je da su Porošenko i Putin razgovarali o implementaciji sporazuma Ukrajine i EU o pridruživanju, da je diskusija "bila vrlo složena, ali zanimljiva", preneo je Ukrinform.
 
Agencije izveštavaju da je Porošenko zajedno sa članovima ukrajinske delegacije napustio Palatu nezavisnosti u Minsku i da se, uprkos očekivanju novinara, nije obratio.
 
Itar-Tass navodi da se Porošenko uputio ka ambasadi Ukrajine u Misku i da se pretpostavlja da bi tamo mogao da se obrati ukrajinskim medijima, dok RIA Novosti, pozivajući se na izvor u ukrajinskoj delegaciji, navodi da Porošenko planira da se sretne sa predstavnicima EU u ukrajinskoj ambasadi u Minsku.
 
 
Putin i Porošenko su prvi put komunicirali početkom juna u Francuskoj, gde su se održavale manifestacije povodom 70. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji, kada su se založili za što skoriji prekid krvoprolića na jugoistoku Ukrajine, kao i borbenih dejstava obe strane.
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: