Putin na "spomeniku" kao Hitler

Svetske vesti - Nedelja 15.03.2015 - 20:43

Ukrajinski aktivisti postavili su nadgrobni spomenik na kom je Vladimir Putin prikazan kao Adolf Hitler.

Foto: printscreen Foto: printscreen

"Spomenik" je postavljen ispred ruske ambasade u Kijevu, a time su želeli da se našale na račun glasina o zdravstvenom stanju ruskog predsednika.

Pod budnim okom nekolicine radnika obezbeđenja, aktivisti su izlili cement po putu i postavili mermerni spomenik.

Na njemu je pisalo "V. V. 12. marta 2015.", što su prva slova imena i očeva imena (Vladimir Vladimirovič) ruskog predsednika i dan njegove zamišljene "smrti".

Na spomeniku je bila ispisana i uvredljiva poruka s kukastim krstom pokraj Putinovog lika koji je prikazan s brkovima i s frizurom kao u Hitlera.

- Ovaj dan Ukrajinci dugo čekaju - našalio se Sergij Hadžinov, jedan od organizatora koji je dodao da je reč o "svojevrsnoj šali".

- Nedavno su kružila nagađanja o tome je li Putin živ ili nije - rekao je taj 41-godišnjak, član proevropskog pokreta na trgu Majdanu u Kijevu koji se završio padom proruske vlasti bivšeg predsednika Viktora Janukoviča.

Inače sveprisutan u ruskim medijima, Putin se nije pojavio u javnosti od 5. marta što je na društvenim mrežama podstaklo pitanja o njegovom zdravstvenom stanju.

Međutim, ruske televizije su u petak objavile su snimke i izjave ruskog predsednika snimljene, kako navode, ovog petka dok je u svojoj rezidenciji u Novom Ogarjovu, u predgrađu Moskve, primao jednog ruskog lidera.

Uz lažni nadgrobni spomenik Vladimira Putina u Kijevu postavljeni su i eksplodirana granata, karanfil i boca crvene tečnosti koja simbolizuje krv.
 

N1

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: