Putin namerno ide u rat?

Svetske vesti - Četvrtak 27.11.2014 - 09:45

Ruski biznismen Sergej Kolesnikov smatra da je predsednik Rusije Vladimir Putin spreman na rat kako bi ostao na vlasti koju je izgradio na korupciji.

- Još 2012. sam govorio o tome da je Putinova vladavina izgrađena na koruptivnim osnovama, svi članovi Putinove vlasti su na neki način umešani u korupciju. Ukoliko bi se vlast promenila, to bi značilo brojne istrage i verovatne kazne. Zbog toga će Putin po svaku cenu želeti da ostane na vlasti - naveo je Kolesnikov.

On je takođe te godine upozorio da bi zvanična Moskva mogla da upotrebi nuklearno oružje.

- Tada niko nije verovao da je moguće da se dogodi rat koji bi mogao da ubije stotine ljudi. Danas, to je realnost, kao što je realnost i da Moskva može da upotrebi nuklearno oružje u bilo kom trenutku. Možda se čini nestvarnim, ali nije toliki nonsens kao što se čini - objasnio je Kolesnikov

Biznismen, koji je po zanimanju biolog smatra da visok rejting koji Putin ima ne znači da je siguran da neće u nekom trenutku biti procesuiran pod optužbama za korupciju.

- Rejting od 86% posto je veliki, ali ne znači ništa. Sećamo se da je gradonačelnik Moskve Jurij Luškov tri meseca pre odlaska sa te funkcije imao oko 70, 80% podrške, da bi potom taj procenat pao na 0,2 - navodi Kolesnikov.

On navodi da Rusija negira da je na neki način i sama kriva za ekonomsku krizu.

- Uvek je lakše reći da imamo neprijatelje, Sjedinjene Američke Države, Evropu... Oni su uvek krivi zato što Rusi žive loše, a takav stav zvanične Moskve samo povećava mogućnost novog rata. Država ima obavezu da hrani narod, zato što ekonomija ne radi, a to čini eksploatacijom prirodnih resursa, što joj, za sada, uspeva - smatra Kolesnikov.

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: