Putin neće vojnu intervenciju u Ukrajini

Svetske vesti - Utorak 24.06.2014 - 15:57

Vladimir Putin je zatražio od Federalnog saveta (Gornji dom ruske skupštine) da se povuče odluka o upotrebi vojne sile u Ukrajini, javlja Raša tudej.

Putin povlači martovsku rezoluciju Putin povlači martovsku rezoluciju
Dmitrij Peskov, predsednikov portparol, rekao je da je predsednik Rusije predložio da se povuče rezolucija doneta 1. marta, kojom se omogućuje oružanim snagama Rusije da uđu na teritoriju Ukrajine.
 
Putin je pred odlazak u zvaničnu posetu Beču uputio pismo Savetu federacije na ime predsednice Valentine Matvijenko, u kome je izneo predlog da se ukine pravo koje je dobio od tog tela "o upotrebi Oružanih snaga Ruske federacije na teritoriji Ukrajine", rekao je Peskov.
 
Prema rečima Peskova, to je uradjeno "u cilju normalizacije situacije i rešavanja krize u istočnim regionima Ukrajine, kao i povodom početka trostranih pregovora po tom pitanju".
 
Zamenik predsedavajućeg komiteta za međunarodne poslove Državne dume Andrej Klimov saopštio je da će gornji dom rezoluciju povući na sutrašnjoj sednici.
 
Rezoluciju o upotrebi ruskih oružanih snaga u Ukrajini, gornji dom ruskog parlamenta izglasao je 1. marta.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: