Putin šalje 150.000 vojnika u Siriju?

Svetske vesti - Nedelja 04.10.2015 - 15:15

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da pošalje u Siriju 150.000 vojnika kako bi Islamsku državu “zauvek uklonio sa lica Zemlje”.

Akcija će trajati najmanje tri do četiri meseca; Foto: Getty Images Akcija će trajati najmanje tri do četiri meseca; Foto: Getty Images

Britanski list Ekspres prenosi izjavu neimenovanog izvora koji je istakao da zvanična Moskva želi da očisti zapad Sirije.

“Rusija želi da zauzme nezvaničnu prestonicu Islamske države, grad Raku, kao i gasna i naftna polja, naročito oko drevnog grada Palmire”, naveo je.

Iz Moskve je saopšteno da vazdušni napadi na Siriju šire paniku među džihadistima i da je više od 600 njih napustilo svoje položaje.

Takođe, prethodno je navedeno da će Rusija intenzivirati svoje aktivnosti u Siriji, a one će trajati najmanje tri do četiri meseca.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: