Putin traži glave vođa ID

Svetske vesti - Sreda 07.10.2015 - 13:26

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je vojnom vrhu da što pre pokrene potragu za liderima Islamske države.

Ukoliko budu uhvaćeni, sudiće im se pred ruskim sudovima; Foto: Getty Images Ukoliko budu uhvaćeni, sudiće im se pred ruskim sudovima; Foto: Getty Images

Arapski mediji tvrde da je ruski lider zatražio da se posebna pažnja usmeri na lociranje vođe Islamske države Abu Bakra al Bagdadija, za kog se sumnja da se krije u mestu Raka.

“Putin je zatražio da mu ih dovedu žive ili mrtve.

U slučaju da mu ih dovedu žive sudiće im se pred ruskim sudovima.

Ako Al Bagdadi pogine u akciji, Putin želi njegovo telo kao dokaz da je ubijen i da se ne dogodi situacija slična onoj sa Osamom bin Ladenom, čija je smrt za Putina i dalje misterija“, pišu arapski mediji.

Rusija je prošle nedelje pokrenula vojne operacije protiv pripadnika ekstremističke Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da je glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: