Putin: Zašto sada krivite Grke?

Svetske vesti - Petak 10.07.2015 - 17:34

Rusija ima mogućnost da pomogne svojim partnerima, urpkos ekonomskim teškoćama, ali Grčka to nije tražila, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin kritikuje upravljanje EU krizom. Beta/B92/OK Radio Putin kritikuje upravljanje EU krizom. Beta/B92/OK Radio

On je na zajedničkoj konferenciji Šangajske organizacije za saradnju i BRIKS-a, u uralskom gradu UFA, rekao da se grčki premijer Aleksis Cipras nije obratio Rusiji za bilo kakvu pomoć, prenose agencije.

Kritikujući upravljanje EU krizom, Putin je na konfereciji za novinare pitao gde je bila EU, kada su se problemi u Grčkoj akumulirali. "Evropska komisija trebalo je da prilagodi ekonomske aktivnost Grčke pre krize, kazao je ruski predsednik, dodajući da se naravno može sva krivica prebaciti na Grke, ali je pitanje gde je bila EK kada je došlo do problema".

"Zašto EK nije napravila korekcije ekonomske politike prethodne grčke vlade i zašto je davala takve bonuse i kredite. To je ono o čemu treba diskutovati i grčka vlada sigurno to i čini, kazao je Putin.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: