"Putinu preti sudbina Miloševića"

Svetske vesti - Nedelja 22.03.2015 - 20:40

Bivši lider pobunjeničkih snaga u Ukrajini Igor Strelkov smatra da bi predsednik Rusije Vladimir Putin mogao da završi kao Slobodan Milošević.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

On je istakao mogućnost da Putin bude “poslednji car“, ako potpuno ne podrži proruske separatiste u istočnoj Ukrajini.

Dok zapadne države optužuju Putina za pomaganje pobunjenika, Strelkov navodi da je ruski lider previše liberalan i da je morao da proglasi anekciju oblasti oko Donjecka i Luganska, kao što je uradio sa poluostrvom Krim.

- Ukrajina je bila i ostaće deo Rusije. Putin bi mogao da završi kao Milošević, koga su srušile i patrotske i liberalne snage zbog njegove politike koja nije odgovarala ni jednima ni drugima“, objasnio je Strelkov.

On je prethodno izjavio da bi mogla da se obnovi ruska imperija pod vlašću totalitarnog lidera.

- Ruski svet treba da čine Belorusija, Gruzija, Jermenija i po mogućstvu Centralna Azija. Pravi separatisti su oni u Kijevu, oni žele da odvoje Ukrajinu od Moskve - dodao je Strelkov.

Nekadašnji lider pobunjenika, rođen kao Igor Vsevolodič Girkin je u aprilu 2014. godine poveo grupu proruski orijentisanih boraca u Slovjansku, gradu na istoku Ukrajine, nakon čega je nastao potpuni haos u regionu Donbasa.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: