Rast američke privrede

Svetske vesti - Sreda 26.03.2014 - 09:11

Potrošačko poverenje u SAD je u martu poraslo na najviši nivo za poslednjih šest godina, što je najnoviji dokaz svetlijih perspektiva američke privrede.

Bela kuća Bela kuća

Indeks potrošačkog poverenja, koji izračunava organizacija za ekonomska i poslovna istraživanja Konferens bord, porastao je u martu na 82,3 poena sa februarskih 78,3 poena, što je najviši nivo od januara 2008. kada je indeks bio na 87,3 poena, preneo je AP.

Direktorka Konferens borda, Lin Franko, kaže da su potrošači nešto pozitivniji u pogledu budućih perspektiva zapošljavanja i celokupnog stanja ekonomije, iako su nešto manje optimistični u pogledu perspektiva rasta zarada.

"Celokupno gledano, potrošači očekuju da će ekonomija nastaviti da beleži znakove napretka, kao i da će u predstojećim mesecima dobiti na zamahu", izjavila Franko.

Na podatke o poverenju potrošača se u SAD uvek željno iščekuje, jer lična potrošnja učestvuje sa oko 70 odsto u bruto domaćem proizvodu (BDP) Sjedinjenih Država.
 

Tanjug, OK radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: