Referendum o nezavisnosti Katalonije

Svetske vesti - Nedelja 09.11.2014 - 09:21

U Kataloniji će u nedelju, uprkos zvaničnoj zabrani održavanja referenduma o nezavisnosti te španske pokrajine, biti održano neobavezujuće glasanje.

Katalonci se izjašnjavaju o nezavisnosti (Sa ranijih protesta: propertymarbellaapartments.com) Katalonci se izjašnjavaju o nezavisnosti (Sa ranijih protesta: propertymarbellaapartments.com)

Na poziv katalonske vlade Artura Masa, 5,4 miliona od ukupno 7,5 miliona stanovnika Katalonije, pozvano je da odgovori na dva pitanja - "Da li želite da Katalonija bude država? Ako želite, da li ta država treba da bude nezavisna?".

Šef katalonske vlade Artur Mas 27. septembra je raspisao referendum o nezavisnosti, ali je dva dana kasnije Ustavni sud Španije zabranio održavanja referenduma.

Posle toga katalonske vlasti su odlučile da 9. novembra bude nezvanično glasanje koje su nazvali "konsultacijama" o nezavisnosti.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: