RIM: Cela policija na bolovanju

Svetske vesti - Subota 03.01.2015 - 18:34

Oko 83% policajaca nije došlo na posao poslednjeg dana 2014. godine, a javili su da su bolesni.

(Ilustracija: turistickeponude.me) (Ilustracija: turistickeponude.me)

Slučaj masovnog bolovanja policajaca u Rimu, za doček Nove godine, sada istražuju gradske vlasti, ali i državni organi.

Premijer Italije Mateo Renci, koji je gotovo čitavu 2014. godinu pozivao na reforme zakona o zapošljavanju i manje rigidno tržište rada, nije pokazao razumevanje prema masovnom otvaranju bolovanja rimskih policajaca.

- Čujem da 83 odsto policajaca 31. decembra nije radilo zbog 'bolesti'. Iz tog razloga ćemo u 2015. godini promeniti propise o zapošljavanju u javnom sektoru - napisao je Renci na Tviteru.

Italijanska ministarka za javnu službu Marijana Madija je upozorila da će protiv policajaca koji su masovno odustvovali sa posla 31. decembra biti pokrenute disciplinske mere, kao i da tako veliki procenat odsutnosti sa posla predstavlja dovoljno jak dokaz o tome da su javnoj službi potrebne reforme.

Rimski policajci su negirali da je reč o tome da nisu došli na posao iz lenjosti, već se radi o širem sporu oko plata, uslova rada i nedovoljnog broja zaposlenih.

- Ima nas 5.900, a treba da nas bude 9.400. U tako malom broju više ne možemo da obezbeđujemo grad 24 sata na dan, sedam dana u nedelji - izjavio je predsednik policijskog sindikata Stefano Đanini.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: