Ronaldo i Murinjo optuženi za poresku prevaru?

Svetski sport - Nedelja 04.12.2016 - 17:42

Jedan od najboljih fudbalera sveta i igrač Reala Kristijano Ronaldo i menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo navodno su optuženi da su utajili porez i da su novac usmeravali u inostranstvo, navode strani mediji.

Mediji navode da su Ronaldo i Murinjo utajili porez; FOTO: AFP/Getty Images Mediji navode da su Ronaldo i Murinjo utajili porez; FOTO: AFP/Getty Images

Oni su navodno ogromnu količinu novca usmeravali na Britanskim Devičanskim Ostrvima i Švajcarkoj, a mediji prenose da je na ovaj način Ronaldo utajio oko 150 miliona evra, a Murinjo 12 miliona dolara.

Nakon što je ova informacija procurela u javnost, dvanaest svetskih listova uključeno je u istraživanje ove teme, a planiraju da u naredne tri nedelje objave detalje navodne široko rasprostranjene korupcije pod zajedničkim nazivom "Fudbal liks".

Sa druge strane, čuveni Portugalac i Murinjo su negirali ove tvrdnje, preneo je BBC. Reagovala je i kompanija čuvenog fudbalskog menadžera, "Gestifjut", koja tvrdi da Ronaldo i Murinjo "u potpunosti poštuju obaveze prema španskim i britanskim vlastima".

"Ni Kristijano Ronaldo ni Žoze Murinjo nikad nisu bili uključeni u pravne postupke u vezi sa izvršenjem poreskih prekršaja.

Svaka insinuacija ili optužba Ronalda ili Murinja u vezi s tim prijaviće se pravosudnim organima i biće procesuirana", navodi se u saopštenju "Gestifjuta".

Svetski mediji navode da su i Ronaldo i Murinjo "orkestrirani" od strane njihovog agenta Žorža Mendeša.

BKTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: