Rusi dali rakete za rušenje aviona

Svetske vesti - Nedelja 20.07.2014 - 19:22

Džon Keri izjavio da je "jasno" da je iz Rusije došla raketna baterija koja je upotrebljena za obaranje malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

(Foto: bakuinfo.az) (Foto: bakuinfo.az)
-  Sasvim je jasno da je taj sistem prebačen iz Rusije i dat (proruskim) separatistima - u Ukrajini, rekao je državni sekretar SAD-a.
 
Keri je naglasio da "izvanredni posredni dokazi" ukazuju na odgovornost Rusije i proruskih separatista za ispalljivanje projektila. 
 
Naveo je da SAD "znaju" ko je ispalio raketu na osnovu satelitskih snimaka i "znamo putanju" tog projektila, "a znamo i vreme", rekao je on i podsetio na razgovore separatista presretnute na društvenim mrežama. 
 
- Mi sa sigurnošću znamo da Ukrajinci nisu imali takav sistem (raketnu bateriju) u tom području u to vreme. Dakle, to jasno ukazuje na separatiste - rekao je Keri. 
 
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: