Rusi spremni da krenu tenkovima

Svetske vesti - Ponedeljak 14.04.2014 - 14:06

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel rekao je da je “Rusija očigledno spremna da omogući tenkovima da pređu preko evropskih granica”.

Rusija sprema tenkove na Ukrajinu? (Ilustracija: upnorthlive.com) Rusija sprema tenkove na Ukrajinu? (Ilustracija: upnorthlive.com)
Govoreći na obeležavanju sećanja na stotu godišnjicu od izbijanja Prvog svetskog rata u Berlinu, zajedno sa novim francuskim premijerom Manuelom Valsom, Gabrijel je pozvao da se pamte lekcije oba svetska rata i ne zaboravi da se mir na evropskom kontinentu ne podrazumeva sam po sebi. 
 
Prema njegovim rečima, ukrajinska kriza je pokazala da je "ponovo iz boce pušten stari duh evropske politike moći".
 
Inače, u osam ujutro u ponedeljak istekao je rok za predaju oružja i deblokadu zgrada lokalnih administracija u gradovima na istoku Ukrajine, pa su počeli sukobi separatističkih proruskih snaga i ukrajinske policije.
 
U nedelju je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacuija tražio od Rusije da preuyme odgovornost za krizu u Ukrajini, dodatno podstaknutu aneksijom Krima, dok je Rusija pozvala Ukrajinu da prestane da šalje oružanu silu na svoje građane.
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: