Rusi zauzeli ukrajinske vojne brodove

Svetske vesti - Četvrtak 20.03.2014 - 17:30

Proruske grupe zauzele su dva ukrajinska vojna broda, a Ukrajina je saopštila da njene trupe na Krimu dobijaju pretnje otkako Evropska unija razmatra nove sankcije protiv Rusije zbog aneksije tog poluostrva.

Proruske snage zauzele dva vojna broda (Foto: 123rf.com) Proruske snage zauzele dva vojna broda (Foto: 123rf.com)
Napetost u tom regionu i dalje je visoka, uprkos oslobađanju ukrajinskog mornaričkog komandanta kog su prethodno držale proruske snage.
 
Proruske snage takođe su zauzele brod "Luck", a ukrajinsko Ministarstvo odbrane još se nije oglasilo povodom tih događaja.
 
Zamenik ukrajinskog ministra odbrane Leonid Polijakov optužio je ruske trupe da konstantno prete da će napasti vojne baze u kojima su ukrajinske trupe.
 
Ukrajinski ambasador u Ujedinjenim nacijama, Juri Klimenko, u Ženevi je upozorio na brzo  pogoršanje odnosa između Ukrajine i Rusije, tvrdeći da izgleda da se Rusija priprema za vojnu "invaziju" u više oblasti u Ukrajini.
 
 
Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: