Rusija oprostila Crnoj Gori?

Svetske vesti - Petak 08.08.2014 - 18:09

Rusija nije zabranila uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Crne Gore, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija nije uvela sankcije Crnoj Gori Rusija nije uvela sankcije Crnoj Gori
Crna Gora se u ovom trenutku ne nalazi na spisku zemalja prema kojima su uvedene sankcije Vlade Rusije, u skladu sa ukazom predsednika Vladimira Putina, navodi se u saopštenju tog Ministarstva.
 
- Na objavljenom spisku prozivoda zabranjenih za uvoz u Rusiju nema proizvoda iz Crne Gore - precizirano je u saopštenju.
 
Vlada Rusije je, kako se podseća, zabranila uvoz određenih proizvoda iz zemalja clanica Evropske unije, zatim, SAD, Kanade i Norveške.
 
Crnogorski ministar poljoprivrede Petar Ivanović rekao je u četvrtak da je bitno da Crna Gora u Rusiju može da izvozi vino, mesne prerađevine i pršutu.
 
Crna Gora je ranije saopštila da ona nije uvela sankcije prema Rusiji, nego da se samo saglasila sa EU o uvođenju sankcija zbog učesća Rusije u ukrajinskoj krizi.
 
Prema objašnjenju zvanične Podgorice, Crna Gora je to morala da učini, jer pretenduje na članstvo u Evropskoj uniji.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: