Rusija uvodi sankcije Crnoj Gori

Svetske vesti - Četvrtak 24.04.2014 - 11:18

Rusija će Crnoj Gori uvesti određene sankcije zbog toga što se Podgorica pridružila stavovima i merama EU-a i SAD-a prema Rusiji i njenoj politici u vezi sa ukrajinskom krizom.

Rusija uzvraća udarac (Foto: ansa.it) Rusija uzvraća udarac (Foto: ansa.it)
Moskva će možda ukinuti bezvizni režim u odnosima sa Crnom Gorom, kao i trgovinske olakšice. 
 
Ruski mediji navode da je većinsko raspoloženje stanovništva u Crnoj Gori "prorusko", a da "uprkos tome" vlada premijera Mila Đukanovića orijentiše Crnu Goru prema EU i NATO-u. 
 
Neki podgorički analitičari su nedavno ocenili da reagovanje Rusije, povodom stavova Crne Gore u vezi sa ukrajinskom krizom, sadrži elemente "informbirovske intonacije", odnosno otvorene pretnje suverenitetu Crne Gore. 
 
Ministarstvo inostranih poslova Rusije je nedavno ocenilo da je crnogorski premijer Milo Đukanović prilikom posete SAD dao "neprijateljske izjave" o Rusiji. 
 
Đukanović je, međutim, kako je saopšteno u Podgorici, samo izrazio stav da je nacionalni i državni interes Crne Gore da pristupi NATO-u i EU. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: