Ruska koalicija preuzima primat u borbi sa ID?

Svetske vesti - Subota 26.09.2015 - 08:09

Ruski senator Igor Morozov kaže da je Peking doneo doluku da učestvuje u sukobima u Siriji i da je uputio svoje brodove ka obali te zemlje, prenosi RTS.

Nekoliko zemalja sa istoka, moglo bi da se pridruži Rusiji. FOTO:freeimages.com Nekoliko zemalja sa istoka, moglo bi da se pridruži Rusiji. FOTO:freeimages.com

Član Ruskog federalnog komiteta za međunarodne poslove, tvrdi da je počela vojna operacija Kine protiv džihadista Islamske države, javlja ruski portal Pravda.

"Zna se da se Kina pridružila našoj vojnoj operaciji u Siriji, kineski brod je već ušao u Mediteran, a sledi ga i nosač aviona", rekao je Morozov.

Prema njegovim rečima, Iran bi mogao uskoro da se pridruži operaciji koju Rusija sprovodi protiv džihadista, uz Hezbolah.

Na taj način, ruska koalicija preuzima primat i logično bi bilo da joj se pridruži SAD, smatra Morozov. Kaže da se pokazalo da nisu efikasni napadi koje sprovodi koalicija predvođena SAD i da su džihadisti učvrstili svoju poziciju.

B92, RTS,OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: