Ruski avion u Egiptu ipak oborili teroristi

Svetske vesti - Utorak 17.11.2015 - 10:09

Uzrok pada ruskog aviona u Egiptu je eksplozija bombe, izjavio je direktor federalne bezbednosne službe Aleksandar Bortnikov dodavši da su tragovi eksploziva pronađeni na ostacima aviona.

50 miliona dolara za informaciju o počiniocima; Foto: Stringer/Reuters 50 miliona dolara za informaciju o počiniocima; Foto: Stringer/Reuters

"Možemo da kažemo da je avionska nesreća na Sinaju bila teroristički čin", rekao je Bortnikov ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Tokom leta, aktiviran je eksploziv domaće proizvodnje snage 1,5 kilograma TNT.

Kao posledica toga, avion se raspao u vazduhu", rekao je Bortnikov, prenosi kanal "Russia today".

On je dodao da Rusija nudi 50 miliona dolara za informaciju o onima koji su umešani u taj teroristički napad.

Predsednik Putin naredio je ruskim specijalnim službama da se usredsrede na pronalaženje odgovornih za teroristički napad.

Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbednosti u egipatskom delu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski Erbas A321 samo 23 minuta posle poletanja iz letovališta Šarm el Šeik, početkom meseca, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade.

n1info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: