S. Koreja: Ratna propaganda na granici

Svetske vesti - Ponedeljak 17.08.2015 - 12:38

Severna Koreja ponovo je počela da emituje propagandne poruke preko zvučnika postavljenih na granici sa južnim susedom, posle sličnog poteza Seula.

Severna Koreja postavila zvučnike na granici. Foto: fakti.org Severna Koreja postavila zvučnike na granici. Foto: fakti.org

Južna Koreja je prošle sedmice ponovo postavila zvučnike na granici i počela da emituje ratnu propagandu, u znak odmazde zbog eksplozija tri nagazne mine u demilitarizovanoj zoni granice, u kojima su teško povređena dva njena vojnika.

Seul je optužio Pjongjang da su njegovi vojnici krišom prešli granicu i postavili mine, što je Severna Koreja negirala, preteći da će bombardovati južnokorejske zvučnike.

Južnokorejsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je Severna Koreja danas počela na svojim zvučnicima na istočnom delu granice da emituje propagandne poruke.

Emitovanje ratne propagande prekinuto je 2004. u cilju ublažavanja neprijateljstva.

Tenzije između dve Koreje pojačane su u ovom periodu, kada se održavaju zajedničke vežbe Južne Koreje i SAD, koje Pjongjang smatra provokacijom i probom invazije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: