SAD: "Nema podrške Rusima u Siriji"

Svetske vesti - Utorak 06.10.2015 - 11:55

SAD neće koordinisati svoje operacije u Siriji sa Rusijom sve dok Moskva bude podržavala sirijskog predsednika Bašara Al Asada i dok ne bude dala garancije za bezbednost američkim pilotima angažovanim na tom području, saopštila je portparol Ministarstva odbrane za američku vojsku, potpukovnik Mišel Baldanza.

Umesto militanata Rusi napadaju opoziciju; Foto: Getty Images Umesto militanata Rusi napadaju opoziciju; Foto: Getty Images

Moskva je 30. septembra otpočela precizne vazdušne napade na ciljeve Islamske države u Siriji, nakon što je Asad zatražio da se Rusija uključi u rešavanje sukoba.

Koalicija pod vođstvom SAD započela je prošle godine bombardovanje pozicija Islamske države bez prethodne podrške Saveta bezbednosti UN ili odobrenja sirijskih vlasti.

Vašington optužuje Moskvu da podržava sirijsku administraciju na čelu sa Asadom i da napada vladine opozicione snage umesto pozicija militanata Islamske države, prenosi "Sputnjik".

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: