SAD optužuju Rusiju za nestabilnost

Svetske vesti - Četvrtak 01.10.2015 - 13:57

Ministar odbrane SAD Ešton Karter rekao je da su ruski napadi i pristup Kremlja građanskom ratu u Siriji ništa drugo do dolivanje vatre.

Rusija tvrdi da želi da se bori protiv ID, ali i da podržava al Asada; Foto: Getty Images Rusija tvrdi da želi da se bori protiv ID, ali i da podržava al Asada; Foto: Getty Images

Kako piše britanski "Gardijan", Karterova izjava je razbila i ono malo nade da su predsednici Barak Obama i Vladimir Putin počeli da pronalaze zajednički jezik.

"Rusija tvrdi da želi da se bori protiv Islamske države, ali i da podržava režim Bašara al Asada.

Borba protiv ID bez težnje ka političkoj tranziciji će samo eskalirati sukobe", rekao je Karter.

Kako je naveo, tako će se dodatno pojačati problemi ekstremizma i nestabilnosti zbog kojih je Moskva, "kako tvrdi", zabrinuta.

"Takav pristup je praktično dolivanje ulja na vatru", rekao je Karter.

Karter je nakon Putinove izjave da "Rusija neće grlom u jagode" ući u ovaj konflikt, rekao da "nije kasno da Rusija potpuno promeni svoj pristup".

Američki zvaničnici su intervenciju Rusije u Siriji napali i sa druge strane - tvrdeći da su pogođeni i civlni ciljevi, ali i pobunjenički ciljevi koji nemaju veze sa Islamskom državom.

Posredno, Vašington je Moskvu optužio da je napala uporišta Slobodne sirijske vojske, koja je glavna opozicija Asadovom režimu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: