SAD: Policajac ubio gluvonemog čoveka ispred kuće

Svetske vesti - Utorak 23.08.2016 - 14:30

Rali -- Policajac je ubio gluvonemog čoveka ispred njegove kuće u Severnoj Karolini pod nerazjašnjenim okolnostima, prenose američki mediji.

Policajac suspendovan i pod istragom; Foto: Tanjug/AP Policajac suspendovan i pod istragom; Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, policajac Džermejn Saunders je pokušao da zaustavi 29-godišnjeg Danijela Harisa zbog vožnje prekomernom brzinom, a kada ovaj nije regaovao, došlo je do kratke jurnjave koja se završila nekoliko metara ispred Harisove kuće i u kojoj su oba vozila lakše oštećena.

Kada je Haris izašao iz vozila, navodno je pokušao da se znakovnim jezikom sporazume sa policajcem, ali je ubrzo upucan. Haris je bio nenaoružan.

Svedoci su naveli da se sve odigralo veoma brzo i da je policajac pucao u Harisa nepunih desetak sekundi nakon što su se oba vozila zaustavila.

"Bio sam ispred kuće i vodeo sam patrolna kola kako prolaze. Deset sekundi kasnije sam čuo pucanj. Bilo je nerealno.

Naprosto ne očekujete da vidite takve stvari", rekao je jedan od komšija Mark Barindžer.

Policija je suspendovala Saundersa dok se ne završi istraga i saopštila da je "došlo do sukoba" žrtve i policajca, ali svedoci tvrde da je Haris ubijen čim je izašao iz svog automobila.

Veruje se da je ceo incident snimljen kamerama na patrolnom vozilu i uniformi policajca.

"Bio je nenaoružan i mislim da je bio uplašen. On nije mogao da čuje njihova upozorenja, niti je mogao da čuje da mu govore da stane ili da uradi nešto.

Ubijen je i nama više ništa nije ostalo", rekao je brat ubijenog Džej Haris.

Lokalni mediji prenose da je Haris otac četvorogodišnjeg sina, a njegova porodica je pokrenula kampanju za prikupljanje novca za fondaciju koja bi se bavila obukom policajaca za komunikaciju sa gluvonemim osobama.

"Ukoliko uspemo nešto da promenimo, Danijel će postati heroj svoje zajednice", saopštila je njegova porodica.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: