SAD: Propali smo u Siriji

Svetske vesti - Četvrtak 21.08.2014 - 12:02

Vojska Sjedinjenih Američkih Država nedavno je pokušala da izvede vazdušnu i kopnenu operaciju spasavanja američkih talaca koje u zatočeništvu drži Islamska država u Siriji, ali nije uspela da ih pronađe, saopštio je Pentagon.

Pentagon priznao nemoć Pentagon priznao nemoć

Operacija je, kako se navodi u saopštenju, obuhvatala akcije iz vazduha i s kopna i bila je usmerena na određenu mrežu otmičara u okviru ISIL-a (Islamske države u Iraku i Levantu, sada poznatije kao Islamska država), prenosi Tanjug.

"Nažalost, misija nije bila uspešna, jer se taoci nisu nalazili na određenoj lokaciji", dodaje Pentagon u saopšstenju.

Kako je saopštila saradnica predsednika Baraka Obame za borbu protiv terorizma, Lisa Monako, Obama je odobrio misiju početkom leta, preneo je Rojters.

Saopštenje Pentagona usledilo je dan pošto su džihadisti iz Islamske države objavili video snimak na kom se vidi kako, u znak odmazde za vazdušne napade SAD u Iraku, odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju (40), koji je nestao u Siriji pre skoro dve godine.

Foli je nestao na severu Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju "Global Post".

Na kraju snimka prikazan je i još jedan zarobljenik, identifikovan kao američki novinar Stiven Sotlof, a ekstremisti su upozorili da njegova sudbina zavisi od sledećeg poteza predsednika Baraka Obame.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: