Severna Koreja uvodi sopstvenu vremensku zonu

Svetske vesti - Petak 07.08.2015 - 09:09

Severna Koreja će promeniti vremensku zonu kako bi obeležila oslobođenje od japanske okupacije na kraju Drugog svetskog rata, objavili su državni mediji.

Severnokorejski lider Kim Džong Un. FOTO: OK Radio/Independent.co.uk Severnokorejski lider Kim Džong Un. FOTO: OK Radio/Independent.co.uk

Severna Koreja je sada u i istoj vremenskoj zoni sa Južnom Korejom i Japanom, koja je devet sati ispred u odnosu na Grinič, preneo je BBC.

Ali, "Pjongjang vreme" će 15. avgusta. vratiti satove za 30 minuta unazad.

Državna agencija KCNA objavila je da su "zli japanski imperijalisti" lišili Koreju čak i njenog standardnog vremena tako što su promenili satove tokom okupacije.

Celo Korejsko poluostrvo, tada jedna zemlja, bilo je 8.5 sati ispred u odnosu na Grinč do japanske kolonizacije 1910. godine.

Novinska agencija je citirala izjavu zvaničnika da prihvatanje "Pjongjang vremena" odslikava nepokolebljivu veru i volju naroda na 70. godišnjicu oslobođenja Koreje.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: