Sirija: Bombaši se prerušili u MIROVNJAKE?

Svetske vesti - Četvrtak 20.04.2017 - 15:27

Napadači na civilni konvoj autobusa u Siriji, kada je krajem prošle nedelje poginulo više od 120 ljudi, bili su prerušeni u pripadnike ekipa za pružanje pomoći i možda su konkretno ciljali na decu kao žrtve, saopštile su u četvrtak UN.

Među žrtvama napada bilo je 68 dece FOTO: EPA Među žrtvama napada bilo je 68 dece FOTO: EPA

Među žrtvama subotnjeg napada bombaša samoubice na konvoj autobusa kojima su civili bili evakuisani, bilo je 68 dece, a veliki broj dece je povređen, prenosi AFP.

- Neko ko se pretvarao da pruža pomoć i ko je privlačio decu, sproveo je tu užasnu eksploziju - rekao je specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura novinarima u Ženevi.

Agencija prenosi da je šef mirovnih snaga UN za Siriju Jan Egeland, izjavio na istoj konferenciji za novinare da su se ubice "prerušile u mirovnjake".

Odgovornost za napad u oblasti Rašid na zapadu grada Alep, jednu od najsmrtonosnijih epizoda od početka šestogodišnjeg građanskog rata u Siriji, nije preuzela ni jedna teroristička grupa, navodi agencija.

Evakuacije koje su tog dana bile u toku, zbog eksplozije su zaustavljenje, ali su nakon višečasovne pauze nastavljene.

Evakuacija stanovništva iz dva sirijska sela je akcija u okviru sporazuma između Irana koji je saveznik Sirije i Katra, koji već dugo podržava pobunjeničke grupe koje se bore protiv snaga sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Najmanje 126 ljudi poginulo je u eksploziji koja se u subotu dogodila u blizini konvoja autobusa koji su čekali da uđu u sirijski grad Alepo, saopštila je Sirijska civilna odbrana. Među njima se nalazi 68 dece.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: