Sirija, najmanje 19 mrtvih u bombardovanju

Svetske vesti - Nedelja 19.04.2015 - 19:46

Najmanje 19 osoba je poginulo u bombardovanju sirijskih režimskih snaga. Među nastradalima su i jedna žena i njeno petoro dece.

Foto: RTS, Arhiva Foto: RTS, Arhiva

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su žena i deca nastradala u južnoj sirijskoj provinciji Dara, prenosi Tanjug.

- Režim je intenzivirao njegovu vazdušnu kampanju nakon što je izgubio teritorije u provinciji Dara tokom poslednjih meseci- izjavio je šef Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Pobunjeničke snage su odnele dve značajne pobede nad sirijskim režimom, osvojivši glavni granični prelaz sa Jordanom i drevni grad Bosra el Šam.

Takođe, režimske snage su izgubile kontrolu nad gradom Idlibom na severoistoku Sirije, prenosi AFP.

Analitičari napominju da su glavni saveznici pobunjeničkih snaga Saudijska Arabija, Turska i Katar ostavile po strani međusobne nesuglasice i obskrbili pobunjenike većom količinom oružja.

Time su želeli da obuzdaju napredovanje režimskih snaga i uticaj Irana, koji važi za jednog od glavnih pomagača zvaničnog Damaska.

RTS

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: