Skoro 400 kurdski pobunjenika stradalo u napadima

Svetske vesti - Nedelja 09.08.2015 - 15:58

Blizu 400 pripadnika zabranjene Radničke partije Kurdistana (PKK) je ubijeno, a na stotine ih je ranjeno u poslednje dve nedelje.

Među poginulima i lideri  PKK. FOTO: Vecernje novosti/B.Vlahovic Među poginulima i lideri PKK. FOTO: Vecernje novosti/B.Vlahovic

Oni su poginuli u turskim vazdušnim napadima na njihove položaje u Severnom Iraku, saopštila je zvanična turska novinska agencija Anatolija.

Prema ovom izveštaju, među pooginulima su i najmanje četvorica lidera PKK i 30 njenih žensih pripadnica, prenosi AFP.

Turska je prošlog meseca krenula u vazdušne napade i protiv Islamske države (ID) u Severnoj Siriji i protiv Kurda u Severnom Iraku, ali u stvari je gro napada za cilj imalo kurdska uporišta, a samo tri ID.

U međuvremenu je PKK nastavila sc napadima na predstavnike turske države, ubivši najmanje 20 pripadnika bezbednosnih snaga u najnovijem ciklusu nasilja kojim je neutralisan prekid vatre dogovoren između dve strane 2013.

U najnovijem incidentu, čiji je vinovnik kako se veruje PKK, prema pisanju agencije Dogan ubijen je jedan policajac dok je drugi ranjen u gradu Miđat, u jugoistočnoj Turskoj, naseljenoj pretežno Kurdima.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: