Sneg zatrpao Njujork

Svetske vesti - Ponedeljak 26.01.2015 - 11:47

Američku Istočnu obalu, od Filadelfije do Njujorka, pogodila je nezapamćena snežna oluja, a meteorolozi predviđaju da bi, zbog rekordnih padavina, snežni prekrivač mogao da dostigne debljinu od 90 centimetara.

Zima zaustavla čitavu istočnu obalu SAD-a Zima zaustavla čitavu istočnu obalu SAD-a

Vazduhoplovne kompanije otkazale su skoro 1.800 letova, a Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje na snežnu mećavu u severnom delu Istočne obale.

Države od Nju Džersija do Indijane su pod upozorenjem od utorka.

"Ovo bi mogla da bude najveća snežna oluja u istoriji ovog grada", upozorio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio. On je kazao da stanovnici Njujorka treba da izbegavaju puteve i da se pripreme "na nešto najgore što do sada nismo videli".

Paralisana cela istočna obala SAD

Najveće sneže padavine u Njujorku zabeležene su 11. i 12. februara 2006. godine kada je izmereno 68 centimetara snega.

Meteorolozi predviđaju da bi područje Njujorka sada moglo da bude prekriveno sa 76 centimetara snega, pa i više u nekim predgrađima.

Aviokompanija "Junajted erlajns" otkazala je sve letove za utorak sa aerodroma u Njujorku, Bostonu i Filadelfiji. "Sautvest erlajns" saopštio je u nedelju uveče da je više od 130 planiranih letova u ponedeljak otkazao zbog oluje.

Prema sajtu Flightaware.com 1.792 leta su dosad otkazana.
 

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: