Specijalne službe zajedno protiv terorista

Svetske vesti - Sreda 29.07.2015 - 14:14

Direktor ruske federalne službe bezbednosti pozvao je specijalne službe drugih zemalja da aktivno razvijaju saradnju u identifikovanju terorističkih grupa.

Zajednička međunarodna akcija protiv terorista. Foto: Thinkstock Zajednička međunarodna akcija protiv terorista. Foto: Thinkstock

- Treba da proširimo zajedničku praksu identifikovanja i suzbijanja aktivnosti ličnosti iz vojske i ideološkog jezgra takvih terorističkih grupa - rekao je Aleksandar Bortnikov na 14. zasedanju šefova specijalnih službi, bezbednosnih službi i policijskih agencija koji je počeo u ruskom gradu Jaroslavlju.

- Rad na sprečavanju takvih kriminalnih situacija je garant uspešne borbe protiv ekstremizma i terorizma - dodao je Bortnikov.

Prema njegovim rečima, neophodno je raskrinkati pravu prirodu ideološkog stuba Islamske države koja je u suprotnosti ne samo sa islamom, već i univerzalnim ljudskim vrednostima u celini.

Glavni argument protiv ekstremističke propagande treba, kako kaže, da bude ideja da priključivanje radikalnom islamu znači izdaju tradicionalne vere predaka, preneo je Tass.

- Međunarodna banka podataka za suzbijanje terorizma, osnovana na inicijativu Rusije a kojoj su se kasnije pridružile i specijalne službe nekoliko zemalja, danas je najefikasniji multilateralni mehanizam za informisanje o osobama koje žele da idu u regione gde postoji povećana pretnja terorizmom - rekao je Bortnikov.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: