Srbi najveći azilanti posle Sirijaca

Svetske vesti - Sreda 10.12.2014 - 17:47

U Nemačkoj trenutno na rešavanje zahteva za dodelu azila čeka 163.000 ljudi, pri čemu su potencijalni azilanti iz Srbije na drugom mestu posle građana Sirije.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman, iz vladajuće konzervativne Hrišćansko-demokratske unije, izjavio je da će to pitanje postaviti na dnevni red predstojeće redovne konferencije ministara unutrašnjih poslova Nemačke, preneli su nemački mediji.
 
Herman je zatražio da azilanti sa prostora bivše Jugoslavije budu što pre deportovani u matične države i okarakterisao to kao “očiglednu zloupotrebu i skandal".
 
U novembru je azil u Nemačkoj zatražilo 22.000 ljudi, što je 56 odsto više nego u novembru 2013. godine, saopštilo je savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu. 
 
Prema pisanju medija, očekuje se da broj tražilaca azila do kraja godine dostigne cifru od 200.000, što je skoro duplo u odnosu na 2013. a nemačke vlasti u sledećoj godini očekuju još veću stopu rasta tog broja. 
 
 
 
B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: