Srušio se ruski bombarder

Svetske vesti - Utorak 14.07.2015 - 16:37

Ruski strateški bombarder Tu-95 tokom trening-leta srušio se na 80 kilometara od grada Habarovska, na istoku Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Poginula su dva pilota od ukupno sedam članova posade.

od sedam clanova ekipe, dvoje mrtvih FOTO: military-today - Tupoljev od sedam clanova ekipe, dvoje mrtvih FOTO: military-today - Tupoljev
 
Avion je pao na nenaseljeno područje, tako da nije bilo štete na zemlji. Posada se katapultirala, ali nisu svi preživeli.
 
Spasilačke ekipe Istočnog vojnog okruga pronašle su mesto gde su pala dva člana posade, navodi se u saopštenju, u kome se precizira da izveštaji sa lica mesta ukazuju da su oba pilota poginula tokom sletanja.
 
Ostalih pet članova posade bombardera Tu-95 koji se srušio na 80 kilometara od grada Habarovska, bezbedno su sleteli i nalaze se u bolnici.
 
Prema rečima lekara, njihovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće i nalaze se van životne opasnosti.
 
Sumnja se da je uzrok pada otkazivanje rada tri jedinice za napajanje.
 
"Leteo je bez municije. Pao je u napuštenu oblast i nije napravio nikakvu štetu na tlu", navodi se u saopštenju tog ministarstva.
 
Ministarstvo odbrane je suspendovalo sve letove strateških bombardera Tu-95 dok traje istraga o padu aviona, prenosi američka agencija AP, ističući da je to šesti pad ruskog vojnog aviona ovog leta.
 
Ruski strateški bombarder Tu-95 je veliki avion sa četiri motora, koji se koristi od 1956. godine, a planirano je da leti sa ruskim snagama do 2040. godine.
 
Tu-95 može da nosi rakete težine i do 12.000 kilograma, uključujući nuklearne bojeve glave.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: