Štajnmajer: Ima nade za Ukrajinu

Svetske vesti - Sreda 11.06.2014 - 01:18

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer ocenio je da postoji mogućnost da dođe do rešenja ukrajinske krize.

Bliži se kraj ukrajinskoj krizi (Foto: cdm.me) Bliži se kraj ukrajinskoj krizi (Foto: cdm.me)
Štajnmajer je ocenio da su sve strane spremne da učine neophodne korake kako bi došlo do smirivanja tenzija.
 
"Ne kažem da smo već našli rešenje za krizu, ali vidimo svetlost na kraju tunela", rekao je Štajnmajer posle sastanka sa svojim ruskim i poljskim kolegom Sergejem Lavrovom i Radoslavom Šikorskim u Sankt Peterburgu. 
 
Sastanak trojice zvaničnika održan je pošto je tokom obeležavanja 70 godina od savezničkog iskrcavanja u Normandiji u Drugom svetskom ratu počeo dijalog ruskog predsednika Vladimira Putina i zapadnih lidera o ukrajinskoj krizi. 
 
On je rekao da je Ukrajina slobodna da odluči da li će se približiti EU, ali je upozorio da će Moskva morati da preduzme carinske mere kako bi zaštitila svoje tržište. 
 
"Ukrajini nećemo uvesti sankcije. Vratićemo se uobičajenom sistemu plaćanja takse. Ukrajina je još članica Zajednice nezavisnih država (koju čine deset bivših sovjetskih republika) i ima pravo na privilegovan carinski režim", rekao je Lavrov.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: