Štrajk taksista širom Evrope

Svetske vesti - Sreda 11.06.2014 - 08:31

U nekoliko evropskih gradova za sredu je zakazan štrajk taksista koji su nezadovoljni zbog konkurencije sve većeg broja takozvanih "turističkih vozila s vozačem".

Taksisti se bune zbog turističkih vozila (Ilustracija: sfgate.com) Taksisti se bune zbog turističkih vozila (Ilustracija: sfgate.com)
Štrajkovi se održavaju u Londonu, Rimu, Berlinu, Parizu i drugim velikim gradovima u Evropskoj uniji. 
 
Štrajk su inicirali britanski taksisti koji rade već desetak godina pored te konkurencije, ali su sada nezadovoljni zbog sve veće broja "turističkih vozila" u evropskim metropoloma.
 
Evropski taksisti su posebno nezadovoljni što je američko udruženje Aber (Uber) povećao broj "turističkih vozila" u Evropskoj uniji i što ne poštuje uvek evropske propise.
 
Taksisti će tokom štrajka u Rimu naplaćivati vožnju kao i konkurencija s početnom cenom od deset evra. Taksisti u Milanu su prvi počeli štrajk u Italiji, a u Nemačkoj su predviđene povorke taksista u Berlinu i Hamburgu.
 
Taksisti u Parizu predviđaju da ujutro krenu sa međunarodnog aerodroma Roasi-Šarl-de-Gol, koji se nalazi oko 30 kilometara od Pariza i da u povorci krenu do centra grada. Slično će biti u Lionu, Marseju i Nici.
 
Taksisti u Evropi su do skora bili zaštićeni zakonom, dok nije dozvoljeno da na ulice izađu i "turistička vozila s vozačem" čije su usluge inače skuplje od taksija.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: