STRAVIČNO: Vodič za prebijanje i silovanje

Svetske vesti - Petak 12.12.2014 - 09:32

Teroristička organizacija Islamska država objavila je vodič za hapšenje, kažnjavanje i silovanje žena koje ne veruju u islam na način na koji oni to priznaju.

(Foto: Blic) (Foto: Blic)

U vodiču je detaljno opisano kako da se one iskoriste kao seksualno roblje, a takođe se opravdava i silovanje dece.

Vodič je napravljen u formi pitanja i odgovora "kako da se zarobi i potčini žena drugih uverenja".

Ova stravična lista je štampana 3. decembra, a objavili su je interni izdavači Islamske države iz njihovog odeljenja za “istraživanje i fatvu”.

Poznato je da je Islamska država kidnapovala više od 2.500 žena, a oko 4.600 njih se vodi kao nestalo.

Među pravilima je navedeno da je u redu silovati robinju odmah pošto je "stigla u posed“, kao i da je dozvoljeno da imaju odnose sa ženskim robom koji nije još u pubertetu, a koji je sposoban za odnos.

Dokument je nazvan "Pitanja i odgovori o uzimanju zarobljenika i robinja", a odnosi se na sve žene koje ne poštuju ekstremnu interpretaciju Kurana koju zagovara ID.

Neke od tačaka na listi su i to da je dozvoljeno da se "udara ženski rob zarad disciplinovanja", ali je zabranjeno da se biju toliko da im se polome kosti. Zabranjeno je i udaranje u cilju postizanja zadovoljstva i da se batinaju. Dalje, zabranjeno je da se udara lice.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: