Studenti blokiraju Hong Kong već mesec dana

Svetske vesti - Petak 24.10.2014 - 09:18

Prodemokratski demonstranti u Hong Kongu najavili da će u nedelju održati probno glasanje o vladinim predlozima koje su odbacili početkom sedmice.

E to su studenti E to su studenti
S obzirom na to da će se broj demonstranata tokom vikenda verovatno uvećati, studentski lideri su  objavili plan o elektronskom glasanju demonstranata o predlozima reformi koje su izneli visoki zvaničnici gradske uprave tokom neuspelih pregovora u utorak.
 
- Vlada uvek govori da studenti ne predstavljaju običan narod i gradjane Hong Konga, tako da želimo da se naš glas čuje i jasno ćemo reći vladi šta mislimo - rekao je demonstrantima Aleks Čou, jedan od studenata koji predvode pokret. 
 
Demonstranti će se registrovati za glasanje, koje će biti ograničeno na oblasti koje su oni zauzeli, tako što će priložiti ličnu kartu i prijaviti svoj broj telefona. 
 
Glasanje koje će biti održano u nedelju biće prvi potencijalno konstruktivan odgovor demonstranata nakon što su studentski lideri izašli sa pregovora razočarani, a rezultate planiraju da dostave vladi u ponedeljak. 
 
Već pune četiri nedelje desetine hiljada demonstranata blokiraju glavne ulice u Hong Kongu u znak protesta zbog plana kineske centralne vlade da dozvoli stanovnicima tog grada da 2017. prvi put svog lidera biraju glasanjem, ali s tim da kandidati budu ograničeni na one koje izabere komisija povezana sa pekinškim lojalistima.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: