Švajcarac trajno miran

Svetske vesti - Subota 23.08.2014 - 08:53

Još dve godine nema straha od divljanja švicarskog franka u odnosu na evor, procena je sturčnjaka.

Švajcarski franak stagnira Švajcarski franak stagnira

Analitičari koje je "Blumberg" anketirao zaključuju da će najmanje do 2016. nastaviti održavati kurs od 1,2 franka za euro.

Funkcioner Centralne banke Švajcarske Thomas Jordan u intervjuu magazinu "Die Weltvoč" izjavio je da se kurs neće menjati u “doglednoj budućnosti”.

Više od tri četvrtine anketiranih analitičara u mesečnom istraživanju Blumberga izjasnilo se da barem sledeće dve godine očekuju “fiksirani” kurs švajcarkse valute koja služi kao sigurna zona za sklanjanje imovine u ekonomskim krizama.

Retki smatraju da će se promena kursa dogoditi ranije, već 2015.

U prilog prevladavajućem mišljenju ide i politika Evropske centralne banke koja drži kamatnu stopu na rekordno niskim nivou već duže vreme i ne namerava je podizati.

"Dokle god Evropske centralne banke ne diže kamatnu stopu, ni Centralne banke Švajcarske neće menjati kursnu politiku", vjeruje David Marmet, ekonomski analitičar.

Još dve godine nema straha od divljanja švicarskog franka u odnosu na evor, procena je sturčnjaka.

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: