Svi čekali šta će reći, a katalonski lider je rekao ništa

Svetske vesti - Ponedeljak 16.10.2017 - 09:00

Barselona -- Katalonski predsednik Karles Pudćdemon nije danas dao jasan odgovor o tome da li je proglasio nezavinost Katalonije, javlja španski dnevnik "El Pais".

Dijalog sa španskim vlastima u naredna dva meseca FOTO: AFP Dijalog sa španskim vlastima u naredna dva meseca FOTO: AFP

U pismu na četiri stranice, katalonski lider pozvao je na okončanje "represije nad katalonskim narodom" i na održavanje sastanka sa španskim premijerom Marijanom Rahojem na kome bi razgovarali o situaciji u Kataloniji i postigli sporazum.

On je u pismu naveo da bi dijalog između Španije i Katalonije trebalo da se odvija tokom naredna dva meseca i zatražio od španskog premijera da zaustavi sudski postupak protiv šefa katalonske policije.

S druge strane, kako, piše "El Pais", španska vlada priprema donošenje specijalnih odluka, koje će se prioritetno baviti kontrolom katalonske specijalne policije Mososa i finansija.

Podsetimo, katalonski predsednik Karles Pućdemon imao je rok - ponedeljak, da razjasni da li je u svom govoru koji je održao u parlamentu 10. oktobra proglasio nezavisnost ili nije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: