Tenk ubio dete

Svetske vesti - Utorak 17.03.2015 - 07:28

Osmogodišnja devojčica je stradala u ukrajinskom gradu Konstantinovka, gde je jedan tenk ukrajinske vojske izgubio kontrolu i pokosio nekoliko ljudi.

foto: Kurir.rs foto: Kurir.rs
Grad koji se nalazi u regionu Donbasa, severno od Donjecka potom su zahvatili veliki sukobi razjarenog stanovništva, koje je htelo da linčuje vojnike.
 
Policija dobila dozvolu da koristi ubojito oružje protiv građana koji su protestovali zbog smrti devojčice, a pukom srećom nije bilo više žrtava. Povređeni su jedna mlađa žena i njena beba. 
 
“Troje pešaka je palo pod oklopno vozilo, devojčica stara osam godina je poginula, a žena i beba su prebačene u bolnicu“, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova u ponedeljak uveče.
 
Lokalno stanovništvo veruje da je vozač tenka bio pijan u vreme incidenta, a prema izveštajima lokalnih medija oklopno vozilo se nije zaustavilo, već je nastavilo dalje, bežeći sa mesta zločina. 
 
Ubrzo je nastao pravi haos, građani su napali i gađali kamenjem vozila vojske i policije, a potom su ispred lokalne škole održali protest uz zahtev da se predaju vojnici koji su odgovorni za nesreću. 
 
“U toku večeri, blizu prostorija koje koriste bezbednosne snage, okupilo se nekoliko stotina građana koji su vojnike nazivali fašistima, kamenjem su razbijali prozore na barakama, zapalili dva vozila. U znak odgovora, bezbednosne snage Ukrajine su ispalile nekoliko metaka u vazduh“, rekao je jedan od očevidaca. 
 
Lider regionalne policije, lojalne vlastima u Kijevu Vjačeslav Abroskin rekao je da su odgovorni za incident, dvojica vojnika, uhapšeni i prosleđeni vojnom tužiocu.
B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: