Trgovina organima i u Ukrajini?

Svetske vesti - Četvrtak 25.09.2014 - 17:37

Lider samoproglašene Donjecke republike Aleksandar Zaharčenko uznemirio je javnost informacijom da u pronađenim telima nedostaju pojedini unutrašnji organi, za koje nije sigurno da li su izvađeni ubijenima ili još živim ljudima, a predstavnici lokalne vlasti ubrzo su demantovali istinitost ove tvrdnje.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Posmatrači OEBS-a u Ukrajini saopštili su da su pronađene tri grobnice sa devet tela, a pojedini ruski mediji izvestili su o "stotinama" tela, a istovremeno proruske snage i ukrajinska vojska razmenjuju optužbe okrivljujući jedni druge za zločine.

Zaharčenko je naveo da su u tri sela, iz kojih se povukla ukrajinska vojska, pronađene tri masovne grobnice sa više od 40 pokopanih tela civila i više leševa ukrajinskih vojnika.

Državni televizijski kanal "Rusija" izvestio je o "nekoliko desetina grobnica streljanih" u nekoliko naselja, a prema rečima reportera "žrtava bi moglo da bude na stotine".

Ruski Istražni komitet saopštio je da će detaljno istražiti sve slučajeve, dok je Državna duma najavila da će od Saveta Evrope i OEBS zahtevati međunarodnu istragu masovnih grobnica u Ukrajini.
 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: